Verslagen< Terug naar Verslagen

Kerstconcert ensemble Con Forza en Achterhoeks Bach koor

20 december 2017Van onze verslaggeefster ter plaatse:

Als afsluiter van het jaar is het ensemble van Con Forza een samenwerking aangegaan met het Achterhoeks Bach koor. In de kapel van de Molenberg in Groenlo was het woensdagavond 21 december tijd voor een kerstconcert in klassieke sferen. Het concert was in een mum van tijd uitverkocht, maar met een beetje creativiteit heeft iedere bezoeker toch een plekje kunnen bemachtigen.
Het Bach koor start met ‘Freut euch alle’ van, hoe kan het ook anders, Johan Sebastian Bach. Hierna volgt ‘Dona nobis pacem’ door het ensemble.
Het eerste stuk dat door ensemble en koor samen wordt uitgevoerd is ‘Angelus ad Virginem’: het verhaal van de engel die tot Maria komt.
Het Bach koor en het ensemble wisselen elkaar af met o.a. ‘A hymn to the virgin’ van B. Britten en twee stukken uit ‘Messiah’ van G.F. Handel door het koor, en ‘Concerto Grosso’ van A. Corelli door het ensemble.
Het koor zingt geweldig en het ensemble speelt erg mooi, maar het grote succes is toch de samenwerking. Stemmen en accordeon klinken prachtig samen bij ‘Jesu bleibet meine Freude’ en ‘Ich steh an deiner Krippen hier’.
Als afsluiter ‘In dulci jubilo’, wat door ensemble en koor afwisselend gespeeld en gezongen wordt, met als finale een couplet samen.
Een fijne avond om de feestdagen in te luiden. Het publiek heeft zichtbaar genoten, evenals koor en ensemble. Een samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is!

What-els-e

Op you tube staan opnamen van deze avond evenals bij 'links' waar u doorgestuurd wordt.


Foto's (2)


InlichtingenTelefoonnr: 0543-471036
info@conforza-aalten.eu


Binnenkort...19 december 2018

Benefiet-Kerstconcert AFM Hulpweek
Salonzaal de Hofnar Aalten
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: vrije gift AFM Hulpweek09 januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst
Salonzaal de Hofnar
aanvang: 19.30 uur
Alleen voor leden.23 januari 2019

Optreden in Den Ooiman
Groot Hagen 6
7009 AM Doetinchem
aanvang 19.30 uur27 februari 2019

Optreden bewoners de Kattenberg e.o.
Aanvang: 19.30 uur
toegang: genodigden27 maart 2019

Optreden de Pelkwijk
Laan van Hilbelink 95
7101 WL Winterswijk
Toegang: genodigden

Privacy policy