Nieuws< Terug naar Nieuws

Van Mozart tot Piazzolla!

26 juni 2018Persbericht: Het Accordeonorkest Con Forza uit Aalten en de afdeling symfonie van de Kon. WOV uit Winterswijk verzorgen op zondag 8 juli een gezamenlijk concert. Het concert begint om 15 uur en wordt gehouden in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk.
Het wordt een gevarieerd optreden.
Gevarieerd door de muziekkeuze. Con Forza speelt “ A Discovery Fantasy “ van de Nederlandse componist Jan de Haan. Dit 5 delige werk is gecomponeerd voor harmonie orkest. Vanwege de verwantschap met accordeon orkest ( ook blaasinstrumenten !! ) is dit werk door de Duitse arrangeur Hans-Günther Kölz bewerkt. Elk van de 5 delen heeft een eigen sfeer. “ Hallelujah “ van Leonard Cohen is het andere werk dat Con Forza voor u speelt.
De afdeling symfonie onder leiding van dirigent Anke lefferts speelt de bekende symfonie no. 40 van Mozart, een Spaanse dans van Moszkowski met een mooie solo voor de klarinet en dansen van Bartok met een geheel andere sfeer.
Maar het concert is ook gevarieerd door de combinatie van de muziekinstrumenten, strijkers en accordeonisten. Deze combinatie is uitermate geschikt voor de werken van Piazzolla. De componist die u ongetwijfeld kent door het optreden van Carel Kraayenhof tijdens het huwelijk van onze koning. Twee van de gezamenlijke stukken zijn van deze Argentijnse componist. De afsluiting van het concert is een tango van de Franse accordeonist Richard Galliano.
Kortom het belooft een veelzijdige en afwissende muzikale middag te worden. U bent van harte welkom op 8 juli om 15 uur in de Zonnebrinkkerk te Winterswijk. De toegang is vrij, na afloop vragen wij een vrije gift.


Foto's (1)


InlichtingenTelefoonnr: 0543-471036
info@conforza-aalten.eu


Binnenkort...19 december 2018

Benefiet-Kerstconcert AFM Hulpweek
Salonzaal de Hofnar Aalten
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: vrije gift AFM Hulpweek09 januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst
Salonzaal de Hofnar
aanvang: 19.30 uur
Alleen voor leden.23 januari 2019

Optreden in Den Ooiman
Groot Hagen 6
7009 AM Doetinchem
aanvang 19.30 uur27 februari 2019

Optreden bewoners de Kattenberg e.o.
Aanvang: 19.30 uur
toegang: genodigden27 maart 2019

Optreden de Pelkwijk
Laan van Hilbelink 95
7101 WL Winterswijk
Toegang: genodigden

Privacy policy