Verslagen< Terug naar Verslagen

Jaaroverzicht 2012

01 januari 2013Klusdag
21 januari 2012
Dat Con Forza een bijdrage van € 5000 uit het coöperatiefonds van de Rabobank kreeg is al lang geen nieuws meer. Wel dat de aanhangwagen aangeschaft is en dat de voorbereidingen gedaan worden om alle materialen die mee moeten ook netjes en veilig op te kunnen bergen. Con Forza had destijds een bedrag van € 8000 gevraagd uit het fonds. Omdat we minder uitgekeerd kregen moesten we creatief zijn om een en ander toch voor elkaar te krijgen. Na lang zoeken vonden we een aanhangwagen naar wens via een constructiebedrijf. Dit bedrijf zorgde ook voor de onderstellen waar we nieuwe kisten op kunnen maken. Eerst een middag plaatmateriaal zagen en toen was het zover: de kisten konden gemonteerd worden. Hierbij worden de oude kisten gedemonteerd en wat goed is wordt hergebruikt, want 'ons bin zuunig'. Na een dag hard werken zijn inmiddels de eerste twee kisten klaar. Nog een dagje klussen en dan is alles waarschijnlijk klaar. Wanneer ook de belettering is aangebracht zal de wagen aan publiek en pers worden vertoond. Want: met Con Forza ben je goed onderweg!

RECORD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07 maart 2012

Vandaag, 7 maart, is de magische grens van 100.000 geopende pagina's gehaald op de website van Con Forza. Wanneer je het over bruisende media hebt dan mag de website van Con Forza zich daar ook wel in scharen. Vandaag had geen bezoeker het moment geraden, die van gisteren zat er echter wel heel dicht bij. Toch maar een prijsje dan? Natuurlijk, Con Forza is ook betrokken bij iedereen die de website bezoekt. Binnenkort een foto van de prijswinnaar!
Aanhangwagen
09 april 2012

Na een periode van zoeken, onderhandelen en klussen is er een mooie aanhangwagen gecreëerd. Verschillende bedrijven hebben hierin bijgedragen. Met name de firma Eefting-Rensing heeft veel werk verzet in de carrosserie van de wagen en laswerk voor de kisten. Schildersbedrijf Stoelhorst heeft de belettering verzorgd, zodat het subtiel maar zichtbaar is dat de aanhangwagen van Con Forza is. Binnenkort volgt de officiële aanbieding via de Rabobank.


Oefenavond met Belcanto
11 april 2012

Op woensdag 11 april kwamen de leden van Belcanto vanuit Eibergen bij ons op bezoek. Voor het concert van Belcanto op 21 april, waar ook Con Forza optreden zal, staan twee gezamenlijke nummers op het programma. Na een avond in Eibergen op 2 april was het nu de beurt aan Belcanto om naar Aalten te komen. Na de ontvangst met koffie werden de nummers meerdere malen geoefend. Gelukkig waren er merendeels lachende gezichten, of verbergt de dirigent soms iets?


Koffieconcert 2012
01 april 2012

Net als andere jaren werd er weer een koffieconcert gehouden, dit keer op 1 april. Door de drukke agenda van activiteitencentrum de Pol, konden we ’s ochtends pas opbouwen. Dankzij de hulp van velen was de klus in korte tijd klaar en was er een fraai aangekleed podium.

Het B-Orkest trapte af en speelde het alom bekende ‘Yesterday’van de Beatles. Vervolgens werd ‘True Love’ van de Amerikaanse componist Cole Porter uitgevoerd.

Een romantische wals mag op een concert ook niet ontbreken. ‘La plus belle valse d’amour ‘ die ook vaak ‘il valse dello zigo zago’ genoemd wordt van de Italiaanse componist Dino Olivieri, werd met veel overtuiging door de leden gespeeld. Daarna bleek dat ‘Domino’ van Louis Ferrari ook ‘een solide bolide’ te zijn qua uitvoering.

Dat het B-Orkest inmiddels aan de weg timmert is bekend, met de uitvoering van ‘de Suite’ van Curt Herold werd dat nog eens benadrukt. Het oorspronkelijke stuk omvat acht delen. Het orkest voerde er hier vier van uit. Achtereenvolgens werd een koraal, polka, wals en een mini beat ten gehore gebracht. Een prachtig geheel, beloond met een dito applaus.

‘Romance Anonieme’ werd al eens eerder door het B-Orkest gespeeld. Door de goede beheersing in het samenspel werd deze wals ‘romantischer’ dan ooit. Met ‘Blowing in the wind’ van Bob Dylan sloot het B-Orkest hun eerste deel van het concert af met veel enthousiaste reacties van het publiek.

Hierna was het de beurt aan het A-Orkest. Met het prachtige werk ‘het Wolgalied’ van Franz Léhar werd er geopend. Dit deel uit de operette ‘Der Zarewitsch’ heeft zulke mooie klanken en dat de dirigent het aangepast heeft. Zo werd het vlekkeloos tweemaal gespeeld. Hier en daar werd er een traantje weggepinkt…
Met een luchtige Salsa, met enkele prachtige solo’s werd het programma voor de pauze afgesloten.

In de pauze was er weer een verloting. In korte tijd waren de loten uitverkocht en kregen vrijwel alle kopers één of meer prijzen. De commissie die dit verzorgde heeft weer uitstekend werk verricht.

Na de pauze hervatte het A-Orkest het concert. ‘Zita’, dat ook uitgevoerd werd op het REL-festival, is een tango, maar niet een traditionele tango in de stijl van Malando bijvoorbeeld, maar een tango die vermengd is met invloeden uit de jazz en popmuziek. Gecomponeerd door Astor Piazzolla. Met een uitbundig vrolijke begin en einddeel met een langzaam verdrietig deel in het midden.

Hierna kwam er een enigszins ander werk: ‘Sketches from Dinsper . Dinxperlo dat deel uitmaakt van de Gemeente Aalten, wordt met dit muziekstuk vereerd. Jacob de Haan maakte deze compositie speciaal voor dit grensdorp. Het werk bestaande uit vijf delen, met impressies van Dinxperlo: de Batavierenrace, de Smokkelaars , de Processie ( naar het kleinste kerkje van Nederland), de (grens)markt en de Koraal, dat alle delen nog eens terug laat komen. Met veel tempo- en dynamiekwisselingen werd dit prachtige werk ten gehore gebracht. De Processie is daarbij wel een deel dat de bezoekers kippenvel bezorgde.

Vervolgens werd er richting Balkan gekoerst. ‘Ajde Jano’ een dans uit de Balkan is een deel van een groter muziekstuk. Opvallend in dit stuk is de maatvoering die wisselt tussen twee en drie tellen door elkaar heen. Met veel ritmische ondersteuning van drums en percussie werd er op een sublieme manier uitvoering aan gegeven.

Om op alle gebied muziek te laten horen had het A-Orkest ook ‘Pirates of the Carrabian’ ingestudeerd. De compostie van Klaus Badelt is speciaal voor accordeonorkest bewerkt door Foppe Jacobi. In een mooie balans werden de verschillende delen gespeeld. Gelukkig waren er geen echte kapers op de kust..

Als laatste speelde het orkest ‘Dakota’. Dit werd ook al eens eerder gespeeld en tevens op het REL- festival. Het is door Jacob de Haan geschreven voor harmonie-orkest, maar met een accordeon klinkt het minstens zo goed. De vijf delen werden zodanig gespeeld dat men zich echt even in de kring van de Sioux Indianen waande.

Tot slot kwam ook het B-Orkest op het podium. Samen werd ‘Besamé Mucho’ van Consuelo Velasquez gespeeld. Een mooie afsluiting van het geheel. Dit werd onderstreept met een ovationeel applaus. Na de bedankjes aan ladyspeaker Marianne klein Poelhuis en dirigent Wil Plas, werd ook Willy Weening, in het zonnetje gezet. Willy speelt al jaren de baspartij bij het A- en B- Orkest. Zij heeft besloten om een stapje terug te doen en alleen het B-Orkest te ondersteunen met haar waardevolle baspartij. Voor de inzet die zij in al die jaren toonde kreeg ze een mooie bos bloemen en een welverdiend applaus.
Met een toegift van ‘Besamé Mucho’ kreeg Con Forza nogmaals de handen op elkaar van het talrijke aanwezige publiek.

Jubilarissen gehuldigd
04 april 2012

Ieder jaar worden jubilarissen gehuldigd bij Con Forza. Normaal wordt dit tijdens de nieuwjaarsreceptie gedaan. Omdat er dit jaar geen ruimte in de agenda was werd dit verschoven naar de after-party van het concert. Omdat één van de jubilarissen verhinderd was werd zij alsnog gehuldigd tijdens de ledenvergadering op 3 april.

Els te Bokkel en Addy Kamphuis zijn beide twaalf-en-een-halfjaar lid van de vereniging. Els speelt al die tijd al 1e partij. De laatste jaren komt zij wekelijks vanuit Enschede om hier te oefenen. Een prestatie van formaat. Bij vele concerten en optredens nam zij al diverse solo's voor haar rekening. Een felicitatie waard!
Addy speelt in het B-Orkest en al die jaren is zij enthousiast een bijdrage blijven leveren aan Con Forza. Zij was erg verrast dat ze jubilaris was, maar erg blij met het beeldje van brons en de bos bloemen.
De beeldjes worden gemaakt door Jaap en Lianne Hupkes. Omdat deze beeldjes een vervolg waren op de vorige serie, maar met een nieuw ontwerp, kreeg Henk Lammers ook nog een beeldje. Destijds jubileerde hij samen met zijn vrouw Jo. Maar twee dezelfde beeldjes op de schoorsteen is zelfs bij Con Forza teveel van het goede, vandaar.


A-Orkest bij Lenteconcert Bel Canto Eibergen
21 april 2012

Op zaterdag 21 april was Con Forza uitgenodigd om op te treden tijdens het Lenteconcert van zangvereniging ‘Bel Canto’ in Eibergen. Marlous Smit, dirigente van het koor, was hiervoor de initiateifneemster. In de prachtige accommodatie ’t Spieker vond dit concert plaats. Ook dubbel mannenkwartet ‘Octovum’ leverde een muzikale bijdrage aan dit concert.
Bel Canto opende het concert met een viertal liederen. ‘Eine kleine Frulingsweise’, ‘Guter mond’ en ‘Hirtenchor‘ werden begeleid door prachtige afbeeldingen op de achtergrond van het podium. Daarna kwam Octovum, met enkele klassiekers, zoals ‘Im Abentrot’ van Schubert en ‘In stiller Nacht’ van Brahms.
Con Forza begon hun bijdrage aan het concert met ‘Sketches from Dinsper’ van Jacob de Haan. Na ‘Pirates of the Caribbean’ werd het eerste deel afgesloten met ‘An gute Freunde’ van Manfred Zeidler. Een polka die de stemming er in bracht. Daarna was er voor de pauze nog een gezamenlijk stuk met met Bel Canto: ‘Stay with me till the morning’. Een bewerking van Tom Parker op het origineel van het klarinettenconcert van Mozart. Het publiek waardeerde het geheel met een daverend applaus.
Na de pauze begon Octovum met een Engelstalig blok van vier liederen. Waarbij vooral ‘Stoutharted men’ van Sigmund Romberg voor veel herkenning zorgde. Con Forza vervolgde het concert met ‘Zita’, ‘Dakota’ en de ‘Amsel Polka’. Drie nummers die op veel waardering van het publiek konden rekenen.
Het laatste deel van het concert werd gedaan door Bel Canto. ‘Mull of Kintyre’, Look at the World, ‘Hymne a la nuit’ en het Poolse liedje ‘Co ja mysle’ werden met veel enthousiasme uitgevoerd.
De grote finale was voor alle deelnemers. Nadat er voor een ieder plaats was gemaakt op het podium werd de ‘Trompeten- Echo’ van Slavko Avsenik, in een bewerking van Marlous Smit gespeeld en gezongen. Met veel humor en een bijpassende choreografie werd er een mooie uitvoering aan gegeven. Na het bedanken van de deelnemers en de dirigenten werd er als toegift nogmaals de ‘Trompeten-Echo’ uitgevoerd. Dit werd met een staande ovatie beloond.


Bloemenactie 2012 succesvol!
12 mei 2012

Op 11 en 12 mei was het, volgens de jarenlange traditie, weer tijd om Aalten, de buurtschappen en kennissen in de bloemen te zetten. Vrijdagochtend werd er begonnen met de buurtschappen Haart, Barlo en Lintelo. 's Middags om vier uur was de start in Aalten-Dorp. Met redelijk weer werd er direct al goed verkocht. Opvallend veel bestellingen waren er vooraf gedaan door vaste klanten die de bloemen niet willen missen. Deze bestellingen werden apart in de bezorging opgenomen. Om 18.00 uur werd er een korte pauze gehouden en de tussenbalans opgemaakt: het loopt goed. Op zaterdagmorgen was om 9.30 uur de koffie klaar en werd er om 10.00 uur gestart. De routes van vrijdag werden afgemaakt en in Aalten werden de wijken vrijwel allemaal bezocht. Om 13.00 uur was er de lunch. Jolanda had weer een prima pan soep gemaakt en Rusink Catering zorgde voor salades en broodjes, waarvoor dank! Na de herschikking van de bloemen op de aanhangwagens werden de laatste bloemen aan de man/vrouw gebracht. Om 15.00 uur waren de bloemen nagenoeg op. Enkele bakken werden naar een woonzorgcentrum gebracht en wat restte waren enkele kneusjes. Al met al weer een geslaagde actie. Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers is Aalten en omstreken weer opgefleurd en krijgt het namens Con Forza kleur.

Aanbieding aanhangwagen
22 juni 2012

Op vrijdag 22 juni is de aanhangwagen die Con Forza aan kon schaffen via het Rabobank-Coöperatiefonds officieel overhandigd. Op het terrein, van de leverancier, firma Eefting-Rensing in Lichtenvoorde vond de overdracht plaats. Namens de Rabobank Achterhoek-Oost was de heer Lankveld aanwezig. Schildersbedrijf Stoelhorst werd vertegenwoordigd door een medewerker. Zij leverden de belettering en brachten deze aan. De heer te Linde van het bedrijf Eefting-Rensing heeft de inkoop van de wagen en materialen voor de instrumentenkisten gecoördineerd. Er was bewondering voor de manier waarop Con Forza met het bedrag dat ze kreeg toch zo'n mooie voorziening heeft kunnen realiseren. Het heeft wat langer geduurd, maar dan heb je ook wat. Con Forza wil dan ook nogmaals de Rabobank, Jos te Linde en Willem Stoelhorst bedanken voor hun (creatieve) medewerking.

Deelname aan Allegorische optocht krijgt veel waardering
16 september 2012


Con Forza heeft zich voor het eerst laten zien (en horen) tijdens de optocht die met het Volksfeest van Aalten wordt gehouden. De categorie allegorisch is bij uitstek geschikt om je als vereniging te presenteren. De aanhangwagen was voorzien van passende tekst: 'Con Forza b(l)oeiend als nooit tevoren!' en enkele bloemstukken. Om dit te onderstrepen werden er door enkele leden en de dirigent honderden dahlia's uitgedeeld. Daarnaast werden er ook flyers en 2000 traktaties uitgedeeld aan de zeer gretige jeugd van Aalten. Op de voorkant van de wagen stonden 2 geluidsboxen waaruit de muziek klonk die Con Forza de afgelopen tijd heeft gespeeld. Zo heeft Con Forza weer van zich laten horen en zien. De uitslag is inmiddels bekend: de 7e plaats, maar ja daar was het eigenlijk ook niet om te doen. Wellicht doen we nog eens mee. De reacties waren zeer positief.Bredevoort Schitttert weer! (en Con Forza ook)
30 september 2012


Op zaterdag 29 september was Con Forza met beide orkesten weer van de partij in Bredevoort tijdens het evenement Bredevoort Schittert. Voor de derde keer op rij was Con Forza uitgenodigd om weer optredens te verzorgen. Het thema was dit jaar 'the Sixties'. Con Forza kon daar uitstekend op inspelen omdat zij in haar repertoire een scala aan nummers heeft die stammen uit die periode. Beide orkesten traden tweemaal op in de Sint Joriskerk, een kerk met een prachtige akoestiek.

Om 18.00 en 19.00 uur trad het B-Orkest op. Zij speelden o.a. Yesterday, Blowing in the Wind, La plus belle Valse d´amour en Besame Mucho. Het nog niet talrijke aanwezige publiek waardeerde de optredens met een hartelijk applaus.

Langzamerhand stroomde Bredevoort voller. Om 19.45 uur trad het A-Orkest voor de 1e keer op. Met het openingsnummer ´Memory´uit de musical Cats werd het publiek naar binnen geleid. Daarna volgde er een medley van vijf nummers van Elvis Presley. Van o.a. Devil in disguise, via ´Can´t help falling in love´ naar de afsluiting met ´Jailhouse Rock´. Het klonk als een klok! Ondertussen waren er diverse uitgedoste hippies en ´Elvissen´ naar binnen gekomen om de muziek te beluisteren en al swingend te genieten van deze nummers uit de ´Sixties´. Omdat het vuurwerk dit jaar eerder gepland was dan andere jaren werd het programma om 20.30 uur nogmaals herhaald. Con Forza zorgde daarbij voor haar eigen vuurwerk. Een prachtig applaus en dito reacties volgden op het optreden. Verschillende mensen hebben weer interesse getoond in vereniging, lessen en het accordeon. Wellicht dat we een volgende keer met nog meer leden in deze ´Schitterende Stad´ aanwezig zullen zijn. Con Forza houdt ook van ´Bredevoort Schittert`.
Optreden bij Festival van VAV
18 november 2012


Op 18 november was Con Forza te gast bij het festival dat georganiseerd werd door de Varsseveldse Accordeonvereniging. Een festival voor zowel de harmonica- als de accordeonliefhebber. Zalencentrum de Radstake had haar deuren wagenwijd opengezet om alle gasten te ontvangen. In verschillende zalen waren er continue optredens, van solisten, duo's en groepen. Van de zeven accordeonverenigingen was Con Forza als zesde aan de beurt om 15.45 uur. Met beide orkesten aanwezig, trad eerst het B-Orkest op. Met het openingsnummer 'Anchors Away' had men het publiek meteen op de hand. Daarna volgden 'la plus belle valse d'amour, Blowing in The Wind, Tango di Rosa en de wals Domino'. Afgesloten werd er met 'Besamé Mucho'. Als we geen vrienden hadden, hebben we ze nu wel. Het A-orkest zette het optreden voort met een Elvis Presley Medley. Geopend werd met 'Devil in Disguise'. Daarna volgden 'Don't be Cruel', 'It's now or never', 'Surrender' en 'Can't help falling in love'. Nadat iedereen een zonnebril op had gezet werd er swingend afgesloten met 'Jailhouse Rock'. Aan de reacties te horen een prima optreden en een dito programma voor dit festival. Nadat alle orkesten, groepen en solisten zich verzameld hadden werd er afgesloten met het gezamenlijk nummer: 'wij zijn twee eenzame cowboys'. Een prima festival, goed georganiseerd, druk bezocht en voor herhaling vatbaar...

Bij het item links, staat een link naar een filmpje op Youtube, gemaakt door onze verslaggeefster ter plaatse X. Tempête.
Geslaagd debuut in Aaltense kerk

15 december 2012


Op 15 december was het een historische dag voor Con Forza. Voor het eerst in het bestaan mochten we optreden in een Aaltense kerk. Jaarlijks wordt er een Adventsmanifestatie gehouden door de Stichting Restauratiefonds van de Helenakerk. Con Forza had al vaker geprobeerd om onderdeel uit te maken van het programma maar werd steeds afgewezen. Tot dit jaar: we kregen een uitnodiging! Dat was voor de leden van het A-Orkest een reden om vol enthousiasme een 16-tal nummers in te studeren. Naast traditionele nummers als 'Gloria in Excelsis Deo', 'Hoe leit dit Kindeke' en populaire nummers als 'Happy X-Mas' en 'Mary's Boy Child', waren er ook klassieke werken van Joh. Sebastiaan Bach. Drie Koralen, oorspronkelijk voor koor, bewerkt voor accordeon-orkest werden in en muisstille kerk gespeeld. Con Forza heeft twee optredens van een half uur verzorgd. Op verzoek werden in de tweede sessie de 'Bach Koralen' nogmaals gespeeld. Aan het einde werd, het internationaal bekende, 'Stille Nacht' uitgevoerd. Indrukwekkend hoe stil een kerk met mensen kan zijn. Die stilte werd doorbroken door een welgemeend applaus aan het eind van het optreden. De reacties na het optreden waren vol lof. Men was onder de indruk van het spel, maar bovenal verbaasd dat dit soort muziek ook door een accordeon-orkest gespeeld kan worden. Aalten en omstreken let op: Con Forza gaat dit nog vaker doen! Prettige Kerstdagen.Foto's (1)


InlichtingenTelefoonnr: 0543-471036
info@conforza-aalten.eu


Binnenkort...10 november 2019

Koffieconcert
Salonzaal de Hofnar Aalten
aanvang: 11.00 uur
toegang: gratis18 december 2019

Kerstconcert
Salonzaal de Hofnar
Polstraat 7
7121 DH Aalten

Aanvang: 19.30 uur08 mei 2020

Bloemenactie 8 en 9 mei
huis aan huis actie en via webwinkel

Privacy policy