Nieuws< Terug naar Nieuws

Van Mozart tot Piazzolla!

26 juni 2018Persbericht: Het Accordeonorkest Con Forza uit Aalten en de afdeling symfonie van de Kon. WOV uit Winterswijk verzorgen op zondag 8 juli een gezamenlijk concert. Het concert begint om 15 uur en wordt gehouden in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk.
Het wordt een gevarieerd optreden.
Gevarieerd door de muziekkeuze. Con Forza speelt A Discovery Fantasy van de Nederlandse componist Jan de Haan. Dit 5 delige werk is gecomponeerd voor harmonie orkest. Vanwege de verwantschap met accordeon orkest ( ook blaasinstrumenten !! ) is dit werk door de Duitse arrangeur Hans-Gunther Kölz bewerkt. Elk van de 5 delen heeft een eigen sfeer. Hallelujah van Leonard Cohen is het andere werk dat Con Forza voor u speelt.
De afdeling symfonie onder leiding van dirigent Anke lefferts speelt de bekende symfonie no. 40 van Mozart, een Spaanse dans van Moszkowski met een mooie solo voor de klarinet en dansen van Bartok met een geheel andere sfeer.
Maar het concert is ook gevarieerd door de combinatie van de muziekinstrumenten, strijkers en accordeonisten. Deze combinatie is uitermate geschikt voor de werken van Piazzolla. De componist die u ongetwijfeld kent door het optreden van Carel Kraayenhof tijdens het huwelijk van onze koning. Twee van de gezamenlijke stukken zijn van deze Argentijnse componist. De afsluiting van het concert is een tango van de Franse accordeonist Richard Galliano.
Kortom het belooft een veelzijdige en afwissende muzikale middag te worden. U bent van harte welkom op 8 juli om 15 uur in de Zonnebrinkkerk te Winterswijk. De toegang is vrij, na afloop vragen wij een vrije gift.


Foto's (1)


InlichtingenTelefoonnr: 0543-471036
info@conforza-aalten.eu


Binnenkort...10 november 2019

Koffieconcert
Salonzaal de Hofnar Aalten
aanvang: 11.00 uur
toegang: gratis18 december 2019

Kerstconcert
Salonzaal de Hofnar
Polstraat 7
7121 DH Aalten

Aanvang: 19.30 uur08 mei 2020

Bloemenactie 8 en 9 mei
huis aan huis actie en via webwinkel

Privacy policy