Activiteiten

Bloemenactie 2020: die vergeet je nooit meer

Jarenlang zullen we ons de coronacrisis nog herinneren. Ook zullen we onze speciale editie van de bloemenactie voor de geest halen.

14 mei 2020

Dat 2020 een bijzonder jaar wordt staat al vast. Jarenlang zullen we ons de coronacrisis nog herinneren en het is nu nog niet eens voorbij. Ook zullen we onze speciale editie van de bloemenactie voor de geest halen. We zouden voor de vijf-en-twintigste (!) keer de huis aan huis actie houden. Door de beperking ging dat dit keer niet. Gelukkig waren we twee jaar geleden al op de digitale weg begonnen en nu gingen we in één keer de snelweg op. Ondersteund door flyers, in de vorm van bestelformulieren, berichten op facebook, instagram en dergelijke gaven we ruchtbaarheid aan het feit dat we dit keer allen maar op bestelling gingen leveren. Enkele vaste klanten werden nog even gemaild of gebeld en langzaam stroomden de eerste bestellingen via de webshop binnen.

Omdat wij beseften dat het weekblad Aalten Vooruit het in deze crisis moeilijk heeft door verminderde advertentie inkomsten wilden wij hun ook steunen. We vinden het namelijk belangrijk dat nieuws, concerten, maar ook de bloemenactie ook in de toekomst gepubliceerd worden. Daarom ging er van elke verkochte bloem €0,05 naar Aalten Vooruit. Dit bericht zorgde voor veel waardering en waarschijnlijk motiveerde dat ook weer veel mensen om een bestelling te doen.

Op 8 en 9 mei was het even flink aanpoten om alle bestellingen volgens opgave klaar te zetten en te bezorgen. Maar logistiek liep het op rolletjes en was zaterdag rond het middaguur de laatste bestelling al onderweg.

Zowel bij de bestellers, ontvangers als bij de leden was er veel tevredenheid over deze manier van bestellen, betalen en bezorgen van de bloemenactie. Dit krijgt zeker een vervolg. We hopen echter dat we dan wel hier en daar een praatje kunnen maken of een bakje koffie kunnen drinken. Tot in 2021!

© 2024 Accordeonvereniging Con Forza