Activiteiten

Jaaroverzicht 2019

Een overzicht van de hoogtepunten uit 2019.

1 januari 2020

Optreden in de Kattenberg

27 februari 2019

Op 27 februari heeft Con Forza een optreden verzorgd in het wooncomplex de Kattenberg. Op verzoek van de activiteitencommissie werd er een gevarieerd programma gespeeld. Daarin ontbraken de meezingers, mee-deiners maar ook de romantische nummers niet. Bewoners van de omliggende woningen waren ook uitgenodigd. Daarvan werd goed gebruik gemaakt, de serre was tot de laatste zitplaats gevuld. ‘Weerkomm’n’ klonk het na afloop meerdere keren. Nou dat doen we graag!

Optreden in de Pelkwijk

27 maart 2019

Bij de voorjaarsronde van de optredens van Con Forza, werd deze keer de Pelkwijk in Winterswijk bezocht. In een goed gevuld atrium werd er het speciale programma met lichte luistermuziek, vrolijke meezingers en ritmische marsen uitgevoerd. Daar kreeg Con Forza de handen wel voor op elkaar. Zelfs zoveel dat er maar liefst twee toegiften werden gespeeld!

Optreden in den Ooiman Doetinchem

17 april 2019

Op 17 april heeft Con Forza een optreden gehad in Den Ooiman aan de Groot Hagen in Doetinchem. Bij een gevarieerd repertoire werd er meegezongen, geneuried en ingehaakt. Een mooi optreden vonden de bewoners en bezoekers!

Bloemenactie online en via flyers een grote aanwinst

16 mei 2019

Of je het nou wil of niet: ook winkelen vanuit je luie stoel wordt een echt onderdeel van de jaarlijkse bloemenactie. Vorig jaar al uitgeprobeerd, maar nu werd er echt veel online besteld. Ook hebben we flyers huis aan huis bezorgd. Veel mensen hebben ook deze manier van bestellen gebruikt en het formulier in de postbus gedeponeerd. Daarnaast natuurlijk ook gewoon met de kar langs de deuren. Dat blijft een uitdaging, maar is erg leuk om te doen. Alle bestellers en afnemers hartelijk dank! Kunnen we weer een jaar vooruit.

Rabobankactie Hart voor de Achterhoek

07 oktober 2019

Vandaag werden er op de koude, kille markt in Aalten de prijzen van de Rabobankactie 'Hart voor de Achterhoek' bekendgemaakt. Er hebben dit jaar weer meer verenigingen ingeschreven om mee te delen in de prijzenpot van €400.000. Desondanks heeft Con Forza het mooie bedrag van €416,77 opgehaald. Dit om enkele nieuwe lessenaar verlichtingen aan te schaffen. Iedereen bedankt voor zijn of haar stem!

Verslag Koffieconcert 2019

10 november 2019

Op zondagmorgen 10 november stond het jaarlijkse concert weer op de agenda. Dit keer een koffieconcert. Al ver voor elf uur stonden bezoekers te wachten in de hal van De Hofnar. Het werd steeds drukker en uiteindelijk gingen de deuren van de Salonzaal open. Al snel werden er vele stoelen bijgehaald: de zaal zat tjokvol. Door de regel worden concerten van Con Forza goed bezocht, maar de aantrekkingskracht van de gastoptredens was mede de oorzaak van een overvolle zaal.

Nadat Henk Lammers het welkomstwoord had uitgesproken, gaf hij de microfoon aan dirigent Wil Plas. Deze keer werd er gekozen voor een mondelinge uitleg bij de verschillende muziekstukken en dat is aan Wil Plas wel besteedt.

Het ensemble beet het spits af met een uitvoering van ‘Minimal Dances deel 2’van Cor van Meteren. Hierna was al het eerste optreden van onze twee gast gitaristen, Jaap Majoor en Niels Ottink. Samen met het ensemble werd het ‘Concert voor 2 gitaren en orkest’ van Antonio Vivaldi’* gespeeld. Als derde en laatste nummer werd themanummer van ‘Game of Thrones’ gecomponeerd door Ramin Djawadi in een bewerking van Rob Zieverink uitgevoerd. Een mooie melodie en samenspel, ondersteund door percussie met mooie afwisseling in dynamiek.

Het orkest nam plaats op het podium om ‘Gabriella’s Song’van Stefan Nilsson in een bewerking van Bernd Glück te spelen. De bekende melodie van een grote succesfilm werd direct door het publiek herkend. Een prachtig stuk in een rustig tempo met een uiterste precisie in dynamiek uitgevoerd.

Hierna kwam er een andere klassieker op de lessenaars: ‘Music’ van John Miles in een arrangement van Hans-Günther Kölz. Dit met maar liefst drie gastoptredens tegelijk: zanger Daniël Hermán Mostert, pianist Jeroen van Os en paukenist Ruben Lammers. Dit alles in een fantastisch samenspel zodat het een geweldige uitvoering werd waar het publiek enthousiast op reageerde. Knap werk omdat er slechts één keer geoefend kon worden in de totale samenstelling.

In de pauze was er weer de bekende verloting en door de vele bezoekers waren de lootjes snel verkocht.

Een hoogtepunt van het concert volgde direct na de pauze. ‘Deux Guitares*’ van Charles Aznavour. De titel zegt het al: een nummer met twee gitaren, maar ook met een zanger! Wat al jaren ontbrak op de speellijst van Con Forza was een nummer van de vorig jaar overleden Franse zanger Charles Aznavour. Nu was het zover. Onze dirigent heeft het oorspronkelijke nummer gearrangeerd om zo tot een samenspel te komen tussen gitaren en accordeon, ondersteund door drums. Het prachtige spel van de gitaristen en zang van Daniël samen met het orkest werd het beloond met een ovationeel applaus.

Omdat we zulke professionals in ons midden hadden werd ook even het podium ingenomen door alleen de gitaristen. Jaap speelde ‘Lloran las ramas del viento’ en ‘Cancion del abuelo no. 2, beide van A. Yupanqui.
Vervolgens speelde Niels ‘Come heavy sleep’ van J. Dowland en Fandanguillo’ J. Turina.

Afgesloten werd door beiden met een ‘Wals’ van René Bartoli

Toen was het al weer de laatste beurt voor het orkest.

Eerst werd ‘Sonority’ van Peter Riedemann in een bewerking van Gerd Huber gespeeld. Een concertmars die al vaker werd uitgevoerd, maar die nog steeds het enthousiasme van het publiek verdient. Als laatste nummer was er ‘We all stand together*’ van Paul Mc Cartney. Wie kent het nummer begeleid door de animatie met onder andere kikkers nou niet? Een hele mooie afsluiting begeleidt door subtiele tikjes op de triangel en bombastische paukenslagen door Ruben aan het eind van het stuk. Hier mogen we ook vermelden dat Fred en Els een fantastische solo voor hun rekening namen.

Zoals gebruikelijk was er de afsluiting door de voorzitter. Hij had bloemen voor Daniël Hermán Mostert, Niels Ottink, Jaap Majoor en Wil Plas. Ruben Lammers en Jeroen van Os werden bedankt met een cadeaubon. Natuurlijk werd ook het publiek bedankt. De roep om een toegift werd gehonoreerd door het nogmaals uitvoeren van ‘Deux Guitares’. Een heel mooi concert met verrassende gasten!

We werden verrast door het bezoek van twee wethouders van de Gemeente Aalten. Op hun facebookpagina schrijven ze mooie reacties.

De met een * aangegeven nummers zijn een transcriptie of bewerking van het nummer door Wil Plas.

Kerstconcert met een mooie opbrengst voor JF

19 december 2019

Op woensdag 18 december hebben we ons Kerstconcert gehouden in een mooi aangeklede zaal van de Hofnar. Zowel het Ensemble als het orkest verzorgden een optreden. In een redelijk gevulde zaal genoot het publiek van oude, soms onbekende, maar ook moderne kerstliederen. Zowel klassiek als pop kwam aan bod. Dit jaar stond het concert in het teken van de Joanne Foundation. Het publiek legde de oproep om gul te geven niet naast zich neer. Maar liefst €182,90 kon er gestort worden op de bankrekening van de Stichting Joanne Foundation. Waarvoor namens de stichting hartelijk dank!

© 2024 Accordeonvereniging Con Forza