Activiteiten

Gastzanger bij concert 19 november

Tom Grondman, professioneel zanger en docent

27 september 2023

Tom Grondman (Enschede, 1965) studeerde in Enschede aan het conservatorium schoolmuziek (Docent Muziek), compositie en solozang. Zijn naam is inmiddels gevestigd in de zangwereld. Klassieke muziek, pop en jazz hebben vooral zijn interesse en maken hem tot een expert op deze gebieden. Als zangdocent is hij sinds 2005 verbonden aan het conservatorium van de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Hij is dirigent van meerdere pop-, jazz-, en close harmony koren in de regio, namelijk: het Bouwkundekoor uit Deventer, La Sído te Enschede.

In de loop der jaren heeft hij zich toegelegd op het arrangeren van vocale pop en jazz voor diverse ensembles. Zijn arrangementen worden door tal van koren in binnen- en buitenland gezongen. Zij worden uitgegeven in eigen beheer of zijn verkrijgbaar bij de door hem zelf opgerichte uitgeverij ARCO Music Publishing.

Als tenor is hij te beluisteren in oratoria, opera’s, musicals, cantates en missen en zingt en speelt hij jazz en pop met een eigen ensemble. Als zanger, arrangeur en koorleider heeft hij zich de laatste vijf jaar bezig gehouden met het maken van muziektheatervoorstellingen: Mis voor (On)gelovigen in theater Concordia in Enschede. Ook is hij solist bij De Bachbeweging Twente en het Vocaal Ensemble Twente (V.E.T.).

© 2024 Accordeonvereniging Con Forza